divendres, 19 d’octubre del 2012

Presentació del llibre Javier Tébar Hurtado (Ed.), Resistencia ordinaria. La militancia y el antifranquismo catalán ante el Tribunal de Orden Público, 1963-1977.

Ens plau convidar-vos a la presentació de llibre Javier Tébar Hurtado (Ed.), Resistencia ordinaria. La militancia y el antifranquismo catalán ante el Tribunal de Orden Público, 1963-1977. Publicacions de la Universitat de València, 2012. L’acte tindrà lloc el proper 25 d’octubre, a les 18,30, a les sales 11, 12 i 13 de la seu de CCOO de Catalunya a Barcelona, Via Laietana 16, 1ª planta. Hi intervindran: Andreu Mayayo, catedràtic d’història de la Universitat de Barcelona i director de la revista Segle XX; Javier Tébar Hurtado, editor i coautor del llibre, director de l’Arxiu Històric de CCOO de Catalunya; i Joan Carles Gallego Herrera, secretari general de CCOO de Catalunya.

Aquest llibre constitueix una història social de la «resistència ordinària» al Franquisme durant els anys seixanta i setanta, a partir de l'estudi de la dinàmica relació entre les formacions antifranquistes catalanes, la seva militància i la repressió exercida pels jutjats i el Tribunal d'Ordre Públic. La seva primera part se centra en l'anàlisi i interpretació de les actituds dels militants antifranquistes i en les formes que adoptava l'acció política en la seva relació amb la repressió policial i judicial. La segona part del llibre, a partir d'aproximacions monogràfiques, traça una panoràmica de conjunt de les principals organitzacions antifranquistes de Catalunya des del moviment obrer i estudiantil, fins al PSUC, les formacions socialistes, anarquistes i catalanistes, sense oblidar a l'esquerra revolucionària i l'independentisme.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada