dijous, 26 de març del 2015

VIII CONGRÉS D'HISTÒRIA SOCIAL: SOCIABILITATS EN LA HISTÒRIA

El grup de recerca Ideologies i Societat a la Catalunya contemporània (ISOCAC), juntament amb l’Asociación de Historia Social (AHS) organitzarà el VIIIè Congrés d’Història Social els dies 16, 17 i 18 d’abril de 2015 al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili.
El Congrés s’emmarca en el projecte d’investigació “Los espacios y la memoria de la sociabilidad en la Cataluña contemporéna”, finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació. El títol del Congrés és Sociabilitats en la història i s’estructura en cinc eixos temàtics: Sociabilitats i cultures polítiques; Sociabilitats: espai i temps; Sociabilitats i gènere; Sociabilitats i mobilització social; i per últim, Sociabilitats en l’esfera internacional.
El comitè científic del congrés està format per la Junta Directiva de l’Asociación de Historia Social. Els coordinadors del comitè organitzador són Santiago Castillo i Montserrat Duch; el secretari és Jordi Roca Vernet i els vocals Xavier Ferré, Josep M. Pons i Meritxell Ferré.
El congrés comptarà amb la participació de professors d’història de reconegut nivell acadèmic, experts en la qüestió de les sociabilitats. Hi haurà docents d’universitats catalanes, espanyoles i també internacionals, com Guy Thomson (University of Warnik) o Ben Dodds (Durham University).Comptar amb la presència d’aquests científics incidirà de manera directa en la qualitat de la formació dels estudiants del grau d’Història de la URV, que tindran l’oportunitat d’assistir a ponències i conferències de professionals de la història que són de reconegut prestigi en el món universitari europeu.
Entre les comunicacions rebudes se’n han seleccionat un total de 41. Les comunicacions acceptades pels membres del Comitè Científic procedeixen d’estudiants predoctorals i postdoctorals i de professorat d’universitats catalanes i espanyoles. Les ponències, les relatories i les comunicacions s’editaran al llarg de l’any 2015, sota la direcció del Dr. Santiago Castillo i de la Dra. Montserrat Duch.
A més a més dels comunicants, el Congrés resta obert a tota la comunitat universitària i a totes aquelles persones que hi tinguin interès. Aquesta activitat científica també servirà perquè els assistents coneguin la ciutat de Tarragona, i en concret, el seu patrimoni romà, ja que l’últim dia hi ha prevista una visita guiada pels espais arqueològics, que anirà a càrrec del professor Joaquín Ruiz de Arbulo (ICAC-URV).





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada