dissabte, 23 de juny del 2018

Presentació llibre: Sota els peus del franquisme.

Benvolguts/des, 

Des de el grup ISOCAC us volem convidar a la presentació del llibre: Sota els peus del franquisme: Conflicitivitat social i oposició política a Tarragona 1956-1977 de Cristian Ferrer, guanyador del Premi Tarragonès 2016

Moltes gràcies!
Grup ISOCAC



----------

El Consell Comarcal del Tarragonès convoca, amb el patrocini de Repsol, els Premis Tarragonès, entre els quals hi ha el Premi Tarragonès Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura, amb l’objectiu de fomentar els treballs de recerca sobre la comarca.

El dijous 28 de juny, a les 19h, a la seu del CCT, presentarem el llibre Sota els peus del franquisme. Conflictivitat social i oposició política a Tarragona 1956-1977 de Cristian Ferrer, guanyador del Premi Tarragonès Beca d’Investigació 2016. La presentació anirà a càrrec de la Dra. Montserrat Duch, catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili.

“Lluny del que pugui semblar amb una ullada superficial, aquest no és només un estudi sobre el Partit Socialista Unificat de Catalunya a Tarragona. En aquesta monografia, s’hi articulen els camps del moviment obrer, de l’antifranquisme i dels canvis socials i polítics durant els anys daurats i també de crisi de la dictadura del general Franco. Es tracta d’una perspectiva holística que assumeix l’antifranquisme com un tot indeslligable de la societat en què neix i sobre la qual la seva actuació cobra sentit. La pretensió ha estat, doncs, la de prioritzar l’òptica social sobre el sorgiment, el creixement, l’expansió i les fites aconseguides per un ampli moviment antifranquista que tenia en el PSUC un dels seus partits de referència cardinals; una anàlisi social que indaga per què molta gent comuna va decidir jugar-se-la i començar a militar en el partit dels comunistes, o en els espais d’acció que aquest impulsava, per enfrontar-se a un règim ferotge contra tota dissidència; un retrat col·lectiu, una mena de prosopografia militant, en un espai i un temps determinats enquadrats en el seu context històric general per fer comprensible la lluita per les llibertats democràtiques des de Tarragona.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada