Aquest any, i gràcies al èxit de l’edició passada, el grup ISOCAC ha tornat a organitzar les Converses sobre el franquisme i transició democràtica.
De la mateixa forma que en la primera edició l’interès d’aquestes converses es crear un debat entre els ponents i els assistents. D’aquesta manera els dos ponents ens ofereixen una breu intervenció per a poder introduir el tema i els elements a debatre i tot seguit son els assistents els que formulen preguntes, o idees al voltant per tal de crear un debat, o unes “converses” que donen a l’activitat un dinamisme i una participació entre els experts del tema i el públic que en una conferència única no podria existir.
Dimecres 13 de març vam tenir la primera de les sessions amb la participació de Jaume Claret de la Universitat Oberta de Catalunya com a convidat juntament amb Josep Maria Pons, membre del nostre grup i professor de La universitat Rovira i Virgili. La jornada va girar al voltant del tema: “El model educatiu del Franquisme enfront del republicà i del democràtic”. Aquest tema va donar molt de joc i hi van participar no només membres del nostre grup i becaris sinó també alumnes del grau d’història i públic general.
La propera será el 27 de març a les 11 del matí a la Sala de Graus i tindrà com a tema central: “La naturalesa del franquisme” amb Joan Maria Thomàs del nostre grup i Julio Gil Pecharromán com a professor convidat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada