dimarts, 28 de juliol del 2020

La Catalunya associada (1868-1938)

Ens complau informar-vos que ja es troba a les llibreries l'últim treball del grup ISOCAC: La Catalunya associada (1868-1938). 

Aquest és el resultat d'un procés d'investigació ambiciós sobre l'associacionisme català contemporani, un dels principals eixos de recerca del grup al llarg dels últims anys i que ha estat font de reconeixement amb la concessió de diversos projectes d'investigació. 

Sinopsis:

L'associacionisme català contemporani, amb una densa xarxa d'associacions i d'espais de sociabilitat, es caracteritza per tres aspectes: la diversitat (agrari, sindical, professional, cooperatiu, mutual, femení, educatiu, recreatiu, cultural, polític, religiós...); la fortalesa numèrica i distribució homogènia per tot el territori i la presència activa en la vida econòmica, política, social i cultural del país. Històricament, però, davant l'absència d'un Estat protector i l'avarícia del capital, les classes populars catalanes s'associaren i hagueren de lluitar per assolir una vida digna i, en alguns casos, per tranformar la societat. "La Catalunya associada", una investigació original i pionera, analitza i cartografia l'associacionisme i la sociabilitat a Catalunya entre 1868 i 1938 i en traça una imatge global i, alhora, sectorial, que va des del món rural fins al món urbà i que abasta el conjunt de les classes socials de la geografia catalana. 

LA CATALUNYA ASSOCIADA (1868-1938) | VARIOS AUTORES | Comprar ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada