divendres, 28 d’abril del 2023

"Les dones decidim" projecte per recuperar el llegat feminista tarragoní

El diari digital de la Universitat Rovira i Virgili publica la notícia "Una recerca de la URV posa en valor el llegat del Bloc Feminista de Tarragona" per conèixer a fons la rellevància de la militància clandestina del tardofranquisme. Sota el nom "Les dones decidim. Història i memòria del feminisme a Tarragona (1974-1999)", ha arrencat el projecte de recerca liderat per Montserrat Duch, catedràtica d’Història Contemporània a la URV.

L'equip de recerca comptarà amb cinc dones de diferents generacions vinculades a la URV: la catedràtica Montserrat Duch, Meritxell Ferré, doctora en Història; Sara Masalias, doctoranda en Estudis Humanístics; Mireia Ros, col·laboradora del grup ISOCAC i professora del Màster Interuniversitari d’Estudis de Dones, Gèneres i Ciutadania, i Joana Zapata, periodista i professora associada del Departament d’Estudis de Comunicació.


La fotografia és de la presentació del fanzín del Bloc Feminista a l’Ajuntament de Tarragona amb part de l’equip investigador.

Des del grup d’investigació fem una crida a tothom que tingui imatges o material al voltant de la temàtica per aportar-ne. Es preveu que s’elabori un material gràfic i es publiqui abans de finals d’any un llibre que reculli la història del Bloc Feminista. El treball de recerca conté un índex de diferents temàtiques com la segona onada del moviment feminista o el gènere, les sexualitats i les violències.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada