dijous, 23 de febrer del 2012

Debat amb el Dr. Joan Maria Thomàs sobre les relacions Franquisme-Estats Units d'Amèrica

El passat dia 22 de febrer, el Dr. Joan Maria Thomàs, juntament amb els Drs. Borja de Riquer (UAB) i Emilio Sáenz-Francés (URJC) varen participar en un debat organitzat pel programa "Para todos La 2" de Televisió Espanyola.
S'abordaren diverses qüestions relatives a les relacions internacionals del Franquisme, des dels rèdits polítics de la no bel·ligerància a la Segona Guerra Mundial, a la carta de l'anticomunisme en un marc geopolític de Guerra Freda que féu transformar els posicionaments nord-americans respecte el règim de Franco. Les bases militars que consolidaven la distribució estratègica d'efectius per al pla internacional de defensa dels Estats Units d'Amèrica o el paper dels diplomàtics i de les pressions de les faccions polítiques i militars tant d'Espanya com dels EUA foren claus a l'hora d'acostar posicionaments i trencar l'aïllacionisme internacional al que el el règim de postguerra es va veure immers a partir de la fi de la Segona Guerra Mundial.

L'interès d'aquest programa, que poseu visualitzar íntegrament al següent enllaç, rau de l'esforç de síntesi i concreció que els tertulians realitzaren sobre aquesta línia d'investigació que encara està en debat i constitueix, per tant, un exel·lent punt de partida per a tot aquell i aquella que desitgi aprofundir en la història de les relacions internacionals del Franquisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada