dimarts, 21 de setembre del 2021

Inauguració DONES EN LLUITA

Benvolguts i benvolgudes,

El proper 27 de setembre a les 19 hores tindrà lloc la inauguració de l'exposició DONES EN LLUITA. Conflictes laborals a la indústria tèxtil de Tarragona (1961-1980) al CRAI del Campus Catalunya de la URV. Un projecte dirigit per la Dra. Montserrat Duch Plana, comissariat per la Sara Masalias Palou i dissenyat per la Maite Maset Ferrer. 


L'exposició recorre la història de la lluita de les treballadores de la Seidensticker-Valmeline. Aquestes dones van ser subjectes actius de la conflictivitat laboral a l'empresa multinacional tèxtil tarragonina entre el 1961 i el 1980. Unes lluites que són peces fonamentals de la memòria històrica del moviment obrer femení. Parlar d'aquestes treballadores és apropar-se a la història col·lectiva de dones, obreres i lluitadores; és aproximar-se a la història de la ciutat. La inauguració serà a càrrec de la directora del projecte Montserrat Duch Plana, la comissària Sara Masalias Palou i la rectora de la URV María José Figueras. Adjuntem el cartell de l’acte per si és del vostre interès.

L'exposició tindrà un recorregut itinerant pels Centres Cívics de Tarragona i després pels altres CRAI de la URV. Properament us enviarem més informació. Les pròximes dates als Centres Cívics, la taula rodona el 20 d’octubre al Centre Cívic de Torreforta i les visites guiades que farem les podeu consultar al següent enllaç: 

Us hi esperem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada